Knut Erik Sundquist

Biografi Knut Erik Sundquist

Knut Erik Sundquist (født 23. oktober 1961 i Tromsø) er en norsk musiker (kontrabass), internasjonalt kjent som en av de fremste, og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist».

Etter noen tid med jazz, studerte han i Wien. Senere har han vært med i ulike klassiske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester (198689), Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Ensemble Modern i Frankfurt am Main, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, og Luzern Festival Orchestra.

I mindre grupper kan nevnes Susanne Lundengs «Midnight sun trio». Med musikere som Martha Argerich, Claudio Abbado, Arvid Engegård og Leif Ove Andsnes turnerte han verden over. 

I 2006 mottok han Nordlysprisen. Han er bosatt i Harstad, og var 1993-2008 ansatt i Divisjonsmusikken, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, der han var løytnant. Nå er han førsteamanuensis ved musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø, og i tillegg ansatt som landsdelsmusiker i Kultur i Troms.

Sammen med pianisten Nils Anders Mortensen har han spilt inn tre plater. Den siste, «En smuk Aftensang» (2019), inneholder en sjangermix av musikk, med nordnorsk folkemusikk som utgangspunkt.

Her kan du kjøpe musikken til Knut Erik Sundquist:

kr169.00
På salg!
kr169.00 kr159.00