Sparebank 1 Nord-Norge delte ut pengegaver

En av dem som ble tilgodesett var kammermusikkfestivalen Contrasto.

– Vi har drevet nå i to år og tatt 300 kroner per billett, men festivalen bærer seg ikke på rene billettinntekter. Så det er helt essensielt med støtte utenfra, og vi ser at vi vil være avhengig av det også fremover, sier Knut Erik Sundquist. Festivalen arrangeres siste helga i april, og Arve Tellefsen er blant artistene som kommer.

– Denne gangen skal pengesummen brukes på unge ledere som skal utvikle seg videre. Han som står ved siden av meg er representanten for dem, sier Roald Amundsen i Medkila speidergruppe.

– De 3.000 kronene vi har fått skal dekke deltakeravgiften på speiderkurset Roverway i Nederland, forteller Benjamin A. Andersen.

Banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge i Harstad, Mona Slåtto Olsen, sier det er bankens eierstruktur som gjør at det deles ut penger.

– Vi er eid av kundene våre, så dette er en utdeling av utbytte gjennom gavefondet. Vi gir penger til organisasjoner med fokus på barn og unge, men også fokus på prosjekter som skaper gode lokalsamfunn. Vi støtter ikke drifta direkte, men gode enkeltprosjekt, forteller Olsen som hadde invitert alle mottakerne på utbyttefest.

– Vi deler ut cirka en million kroner, to ganger i året, og synes det er hyggelig å kunne samle mottakerne til fest nå før jul, sier Slåtto Olsen.

(Artikkelen er hentet fra ht.no).